Skip to content

Trei islazuri comunale si pasunea de pe muntele Buda la dispozitia membrilor

martie 1, 2012

Incepand cu anul 2011 Asociatia „Bogdan” a concesionat atat islazurile comunale Mustatesti, Valea Uleului si Buturi, in suprafata totala de 77 Ha, cat si pasunea alpina situata pe muntele Buda in suprafata de 363 Ha.

16708163_PBABZABLK

Deja avem inscrise in asociatie un numar de 50 bovine, 1.000 ovine si 30 caprine, care sunt ingrijite si pasunate corespunzator, crescatorii si proprietarii acestora beneficiind de subventii si asistenta de specialitate.

Cu fondurile obtinute am inceput deja lucrarile agroameliorative: curatire musuroaie, maracinis si lastaris, adunat si indepartat pietre, lucrari de drenare si desecari.

Avem resursele nesesare pentru ca imediat ce vremea ne va permite, sa incepem fertilizarea terenurilor, indepartarea buruienilor toxice, refacerea lucrarilor de betonare si lucrarea de suprainsamantare.

De asemenea, in aceasta primavara ne propunem sa extindem suprafata pasunabila prin defrisarea unor zone ocupate de paducel, porumbar si mur si sa renovam stana existenta in muntele Buda.

Apreciem ca pana la sfarsitul anului vom avea in asociatie un numar total de 1.300 de animale.

 

17.11.2013

In primavara acestui an am construit anexa agricola de pe islazul din Cerbureni, iar in toamna am reconstruit saivanul de langa stana din muntele Buda.

Am imprejmuit intregul islaz de la Buturi cu gard din sarma ghimpata, in acest fel impiedicand alte animale de a pasuna iarba islazului.

 

18.03.2014

Am construit noua stana din muntele Buda in fundul vaii, in momentul acesta fiind la stadiul de terminare a finisajelor si instalatiilor, stana fiind necesara pentru a scurta traseul urmat zilnic de turmele de oi de la stana veche la pajistile din jurul lacului Buda.

In acest an, indata ce vremea va permite, vom construi si un saivan nou langa stana cea noua.

Reclame

From → Activitate

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: